START

 

RÓLAM

 

FORMÁCIÓK

 

GALÉRIA

 

ELÉRHETŐSÉGEK

 

LINKEK

In English

Formációk

Fele Királyság

www.felekiralysag.hu
http://www.facebook.com/pages/Fele-Királyság/159259230752372

"A háromszoros Fringe-közönségdíjas FUGATO ORCHESTRA a felnőtté- válást leginkább elkerülni kívánó tagjai 2008 egyik ködös hajnalán nosztalgiázva gondoltak vissza gyermekkoruk kedvenc mese-főcímzenéinek felejthetetlen dallamaira. A nosztalgia hevében elhatározták, nem hagyják az enyészet kegyetlen karmai közé jutni eme alkotásokat. Azzal sarkonfordultak és nyomban megalkották az új műfajt, melynek neve: Esti Mashup.

A Macskafogó hiphop verzióban, a Mekk Mester ska-metálban, a Süsü reggae-ben, a Csipet Csapat intelligens pszichedelikus jazzrock újragondolásban. Máig is élnek."


InFusion

http://www.facebook.com/InFusionTrio

2011-ben alakult formáció, a legelvetemültebb hangzásvilág érdekében. A formáció elektromos hegedűből, egy wavedrumból és egy elektromos csellóból/basszusgitárból áll. Ez adja a hangzásvilág kuriózumát mindamellett, hogy mindezen hangszerekhez kapcsolódik egy Loop Station, melyekkel határtalan mennyiségű szólam és szín szólaltatható meg. Ez a fajta hangszerelés egyedülálló hangulatban szólaltatja meg a tegnap és ma slágereinek átdolgozását oly módon, hogy az eredeti hatást megtartva nyújtson új hangzásélményt.


Magma


Fugato Orchestra

www.fugato.org

A zenekar először kísérleti jelleggel alakult meg a Városmajori Gimnáziumban 2000. februárjában. A Városmajori Zeneszerzők Estje c. koncertre szerveződött össze a csapat Alpár Balázs vezetésével, aki a darabok szerzője. A tagok kezdetben mind a VMG diákjai voltak. Az újonnan megnyíló lehetőségek és növekvő elvárások miatt azonban egyre jobb és komolyabb zenészekre volt szükség, így a tagok egy része Zeneakadémista, konzervatóriumi zenészekre, illetve jazz-muzsikusokra cserélődött le.

A Zeneszerzők Estje után minden jel arra mutatott, hogy érdemes folytatni.

A cél az volt, hogy egy sok műfajjal és sokszínű hangzással (szimfonikus zenekar + szintetizátor + dob + basszusgitár) kísérletező, de mindig az igényességet szem előtt tartó együttest hozzanak létre.

"Ez a zene a komolyzenei értékrendet megtartva próbál szólni a könnyűzene kedvelőinek, ugyanakkor megnyit egy kaput a kizárólag komolyzenében gondolkodóknak is az igényes könnyűzene felé."© Moksaphoto