START

 

RÓLAM

 

FORMÁCIÓK

 

GALÉRIA

 

ELÉRHETŐSÉGEK

 

LINKEK

In English

Rólam

Azon szerencsés emberek egyike vagyok, aki kisgyermekkora óta tisztában van vele, mit szeretne hivatásául. Már 5 évesen kijelentettem, hogy csellista szeretnék lenni. Ezt a döntést mai napig nem kérdőjeleztem meg. Klasszikus zenész családba születtem, így a zene a legtermészetesebb dolog volt születésem óta.Szüleimnek köszönhetően a legkiválóbb klasszikus zenei képzésben és kultúrában nőttem fel, ami mellett mindig is vonzott a könnyűzene. Fiatalkoromat a rock és a metálzene iránti érdeklődés határozta meg, majd egyre inkább közeledtem a jazz, fúziós és crossover műfajokhoz, később az elektronikus zenéhez.


A Liszt Ferenc Zeneakadémián eltöltött évek igen gyümölcsözőek voltak a szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésében, rengeteg igen kiváló zenésszel sikerült találkoznom, és együtt zenélnem. Ezekből a barátságokból értékes munkakapcsolatok lettek. Diplomámat 2005-ben szereztem, mint gordonkaművész és tanár, majd 2 évet töltöttem jazz tanulással a MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióban. Ezeknek az időknek köszönhetem például Fugato Orchestrát (progresszív szimfonikus jazz-rock formáció), mellyel 2009-ben az Austrian Band Contest-en legjobb magyarként világdöntősök voltunk, vagy a FeleKirályság formációmat, melyben gyermekkorom mese- és filmzenéit dolgozzuk át, vagy az InFusion Triót, aminek főprofilja korunk ismert elektro pop slágereinek egyedi hangszerelésű interpretációja három szinkronizált looper segítségével.


2006-tól a Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekar csellószólam vezetője vagyok, ahol lehetőségem volt számos zenekari szólót eljátszani, versenyműveket előadni és több crossover produkciót színpadra vinni.

2008 óta dolgozom elektromos csellóval. Ekkor kezdtem el keresni az elektronika adta új hangzásokat, egyedi hangvételű, de a laikus számára is fogyasztható átiratokat és saját szerzeményeket írni. Loopolással foglalkozni nem sokkal később kezdtem, ami új távlatokat nyitott, új lehetőségekkel kecsegtetett. Hamar sikerült fanatikussá válnom, és a közönségtől is igen pozitív visszajelzéseket kaptam. 2011-ben európai második helyezést nyertem a Roland Boss Loop Contest-en.


Minden formációm, és saját zenéim, célja az, hogy a közönség stílustól és életkortól függetlenül tudjon közeledni minden zenei irányzathoz, és érdeklődéssel forduljon a művészetnek a számomra legérdekesebb oldalához.© Moksaphoto